Tulostettavat materiaalit

Tähän olen listannut juuri sinua ja porukkaasi, perhettäsi, yhteisöäsi tai muuta väkeäsi varten yksityiseen tai ammatilliseen käyttöön Latvarellin tulostettavia materiaaleja. Blogin syövereistä löytyy samat sisällöt, mutta tähän linkitettynä löydät ne kenties hieman suoraviivaisemmin. Materiaalit on otsikoitu väljästi, jotta pystyt paremmin haarukoimaan mitä tarvitset. Tästä löydät vain linkit tulostettaviin, joten muut ideat voit edelleen kaivella blogista vaikkapa avainsanapilven avulla.

Muistathan, että myös Latvarellin verkkokaupasta saat kehittämiäni materiaaleja, lisää on tulossa koko ajan, kunhan valmiiksi saadaan. Verkkokauppaan pääset tästä.

Materiaalit Lapsille

Metsän Rohkeusdiplomi. Joko värillisenä tai mustavalkoisena tiedostona. Tällä diplomilla voit kannustaa lasta erityisesti luonnossa touhuajana! Tämä diplomi on yhteensopiva myös verkkokaupasta löytyvien Metsän Rohkeuskorttien kanssa.

Kiitostoukat – 24 korttia kiittämään, huomioimaan onnistumisia ja kannustamaan lapsiryhmää yhdessä ja yksilöinä.

Pilttipurkeista aarrepurkeiksi. Valmiit mielikuvitusta ruokkivat otsikoidut etiketit, joista pieni reippailija (tai iso) voi valita. Liimaa etiketti pieneen lasipurkkiin tai vastaavaan ja kerätkää sisältöjä luontoretkellä.

Iso murhe vai pikku juttu? 15 kuvitettua tilannekorttia tunnesäätelyn tueksi. Korttien avulla voidaan tutkia ja jutella miten tilanteessa voisi reagoida ja onko kyseessä iso vai pieni asia.

Keho tuntee -piirustustehtävä. Millainen keho ja millainen ilme sille sopisi? Piirustustehtävä noin pienille koululaisille, tai ihan kaikille!

Älä ajattele…! Lataa nopea ja aivoja hämäävä Älä ajattele -tehtävä. Sillä se on varmaa että jos ei saa ajatella, niin ihan varmasti nousee mieleen. Tässä tehtävässä liikutran myös aistien ja abstraktin ajattelun tasolla, mutta itse voi keksiä lisää, muokata tai jättää jotain pois.

Ötönoppa – Nappaa noppa ja tuloste, menkää rakentelemaan ötököitä luonnonhelmaan hauskan taulukon ja oman luovuuden avulla.

Taidokkaat toukat – korttisarja, joiden avulla voi hahmottaa taitoja. Sopii pienille koululaisille, isommillekin jos toukat kuvina kiinnostavat.

Luonnon lemmenlinssi – helppo Green Care -henkinen askartelu, jonka avulla voi tarkastella luonnon yksityiskohtia.

Pikkupiirtäjän mörkögeneraattori – Tuloste, joka kaipaa kaverikseen nopan, kynän ja piirustuspaperin ja piirtäjä saa luotua hauskoja mörköhahmoja.

Kasarilasten kesä – hauska kesäbingo, jonka kautta pääsee 80-luvun mökkikesien tunnelmiin. Sopii kaikenikäisille.

Vihjekortit pääsiäisen tunnelmissa – Tulostettavat vihjekortit, joiden avulla voi vinkata onko kohde ”lintu”, ”kala” vai jotain siltä väliltä. Sopii käytettääksi muullloinkin kuin pääsiäisenä.

Näin kävi! Ilmepelin kortit. Näin kävi! -kortit pitävät sisällään erilaisia lapsen arjen tapahtumia, jotka ovat toisille ilo ja toisille haaste. Kortteja peilataan kirjoituksessa hamahelmi-ilmetyökaluja vasten, mutta myös erilaiset tunnekortit käyvät yhteen korttien kanssa.

Kukaan ei puhu niinkuin Runeberg -luontosynonyymit. Tunnistatteko vanhoja sanoja, yhdistä kuvat ja sanat?

Kaikkien vuodenaikojen värit – väribingo luontoon kaikille vuodenajoille sovitettuna.

Metsänkävijän arvailukartta – opettavainen aarteenmetsästyspeli luonnon eläimistä.

Tunnekortit – Pienet tunnekortit ja vinkit mitä niillä voisi luonnossa tehdä.

Tarinakartta – tyhjä tai kuvitettu tarinakartta kaikenikäisille sadunkertojille tarinoinnin tueksi.

Mustikkabingo – erityinen bingo juurikin marjametsään hyvin tunteikkaalla otteella.

Materiaalit aikuisille

Latvarellin Luontokorttien käyttöideat. Skrollaa hieman alemmas, niin saat tulostettavan A4:n, johon olen listannut erilaisia tapoja käyttää Latvarellin Luontokortteja. Korttipakan voit ostaa verkkokaupasta, mutta tämä lista tavoista käyttää kortteja sopii myös muihin kuvapakkoihin. Vapaasti omaan tai ammatilliseen käyttöön.

Mikä on nimesi niityllä? Hauska nimitesti, jonka avulla voi myös tuumailla tunnistaako sinne piilotetut kesän kukkaset.

Kiitostoukat – aikuisten versio pienistä toukista, jotka tahtovat nostaa esiin työyhteisösi vahvuuksia! Sujauta kortti kahvikupin alle tai lokeroon!

Vanhojen tuttujen metsäbingo – helpostilähestyttävä metsäbingo erilaisille ja eri-ikäisille porukoille. Sukutapaamisiin, työporukoille, ystävyksille…

Mitä kuuluu? – Tulostettava mindmap liittyen omaan arkeen ja omiin toiveisiin. Oma versio lapsille ja aikuisille,

Kaikkien vuodenaikojen värit – väribingo luontoon kaikille vuodenajoille sovitettuna.

Kiireetön hengitysharjoitus – pieni hengitysharjoitus katkaisemaan kiirettä

Luonteva tutustuminen? Green Care -henkinen nopea tapa esitellä itsensä luontoympäristössä toisille.

Tästä ideoita Luontokorttien käyttöön:

Tässä alla on suoraan ladattavana tiedostona Runon ja suven arpapeli, jossa voit nopan ja kynän avulla laittaa runosuonta liikkeelle ja keksiä oman kesäisen värssyn. Tai vaikka monta! Löydät myös Viisi aistia/ Viisi hölläystä/ viisi kesäajatusta/ viisi kesäjuttua mietiskelyharjoitukset kesäpäivän rentouttamiseen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: